Piasau Nature Reserve

Status

Completed

Location

Miri, Sarawak, Malaysia

Project Description

The existing building (formerly Tenby International School) was converted to an Administration-Education-Research-Visitor's Centre that will showcase the Story of Piasau Nature Reserve – before and now – and what the Nature Reserve has to offer.

"Space that compliment the purpose of the building."

The interpretive centre, co-developed with the client, features a visitor centre where the public can find interesting information about the rainforest, wildlife, flora and fauna in and around the Piasau Nature Reserve. The visitor centre will also display information and history of Camp Piasau and conservation measures close to the corporate sponsor's centre.

"Showcase the Story of Piasau Nature Reserve"

The new building will include meeting and function rooms for seminars and lectures, as well as a cafeteria. The works also include the civil rehabilitation of associated infrastructure and major utilities such as electricity, sewerage and water supply, which have been decommissioned or/and dismantled.